Monteringspakke for teglskorstein

Monteringspakke for teglskorstein

Kvantumsrabatt

Loading...
Monteingspakken inneholder følgende:
- RØYKRØR Ø150X250MM SENOTHERM 2.1MM
- PYNTERING Y Ø150 SORT SENOTHERM 5CM uten fjær (Ø156mm)
- MURSTUSS Ø150(160) BLÅNET
- 1 M OVNSPAKNING 8MM SORT MYK
- Hey'di Ildfast Mørtel 4,5 kg

Se veiledning under.
Denne monteringspakken tar utgangspunkt i at ovnen skal monteres rett forran pipen, som vist på bildet. Dersom ovnen skal monteres i hjørne, 45 grader ift pipe, så må man legge til et 45gr bend og en rørlengde til (disse to produktene ligger under "Relevante varer" nederst på denne siden).
Denne monteringspakken tar også utgangspunkt i at ovnen skal monteres med røykrørutgang bak ovnen. Dersom man ønsker å montere røykrøret oppe på toppen av ovnen (topputtak), må man legge til et 90grader bend og en røykrørslengde som er lang nok slik at den når inn i pipen. (Disse produktene ligger under "Relevante varer" nederst på denne siden).

Ting man må tenke på:
- Gulvplate: Det er krav om at en ovn må ha gulvplate (ubrennbart materiale) 30 cm foran døråpningen til ovnen. Det er ingen krav til sidene. Her på vår hjemmeside kan du velge mellom klart glass eller stål (sort eller grå) til gulvsplate.
- Avstandskrav til vegg: Avstandskrav fra vedovn til vegg er forskjellig fra vedovn til vedovn. Dette finner man i monteringsveiledningen for det enkelte vedovnen. Avstandskrav fra røykrør til brennbar vegg er 30 cm. Dersom man ikke klarer å opprettholde disse kravene, kan man montere en brannmursplate (5cm tykk) på veggen.
- Denne monteringspakken inneholder sorte røykrør. Dersom man ønsker grå prøykrør, må du lage en slik pakke selv, ved å bestille de samme varene som er i denne pakken, bare med grå produkter.
- Skal vedovnen stå i et hus med balansert ventilasjonsanlegg? (Balansert ventilasjonsanlegg er det i alle nye hus) Dersom ja: Da må vedovnen ha direkte friskluft utenifra. Dette kan gjøres på flere måter. Enten ved ventilert pipe, eller friskluftsrør som føres fra ytterveggen og inn til vedovnen. Evt høre med leverandør av ventilasjonsanlegg, om de kan lage noe justeringer på anlegget når ildstedet skal tas i bruk.
- Har din pipe blitt rehabilitert? Dersom ja: Da må det evt legges til en stuss som passer til det pipen har blitt rehabilitert med.
- Kan du montere vedovnen selv? Ja. Det er ikke formelle krav til kvalifikasjoner for den som skal montere et nytt ildsted, men den som monterer vedovnen må kunne bekrefte at ovnen er montert iht. gjeldende regelverk og monteringsanvisning. I tillegg må man sende inn melding om installasjon av ildsted til din kommune.

Monteringsveiledning til monteringspakken:
- Les igjennom alle dokument til vedovnen.
- Ta mål av høyden/les av mål av høyden til røykrøruttak på ildstedet. Merk av denne høyden på pipen, for å borre hull i pipen. (Dersom man heller ønsker toppmontert, så velger man selv høyden på hvor man vil montere røykrøret til pipen. Krav 30 cm fra tak og vegg)
- Husk å legge til tykkelsen på gulvplaten og evt justeringsføtter, dersom vedovnen skal stå oppå gulvplaten.
- Borr hull litt større en diameteren på murstussen (160mm), men ikke større enn diameteren på pynteringen for å unngå malearbeid. (Dersom man ikke har kjerneborr, kan man borre hull med 1 cm avstand langs hele sirkelen, for så å meisle dette ut.)
- Bland ildfast mørtel. Bruk denne til å mure inn murstussen i pipen.
- Rydd vekk, støvsug og vask gulvet hvor gulvplate og ildsted skal stå.
- Legg ned ren gulvplate. Sett på filterknotter under vedovnen. Løft forsiktig ovnen på gulvplaten, med litt klaring slik at man få satt på røykrøret og pyntering.
- Sett på prøykrør (denne skal ikke limes på) og før forsiktig innpå pynteringen. Løft forsiktig vedovnen med røykrør og pyntering, slik at prøykrøret føres inn i murstussen.
- Press forsiktig inn pakningen rundt hele røykrøret, med f eks en smørekniv.
- Skubb pynteringen inn til pipen.
- Vent ca 2 dager før man fyrer i vedovnen, slik at mørtelen får tid til å herde.
- De første gangene man fyrer opp i ovnen, kan det oppstå illeluktende damp som ligner på røyk fra vedovn og røykrør. Sørg derfor for god utluftning.
Varenr.
88001
Lager
Bestillingsvare
Pris
kr 1 469,00
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×