Piperehabilitering - hvilken metode?

Rehabiliter pipen eller skorsteinen med stålrør eller keramikk. 

Piperehabilitering med stål

Piperehabilitering av skorstein med stålrør er en rehabiliterings metode som på lik linje med keramiske rør kan oppgradere skorsteinens oppgraderingsvilkår, fra oppstillingsvilkår 1 til oppstillingsvilkår 3. Det vil si at etter piperehabilitering er det lov å kle inn 2 sider på skorsteinen med brennbart materiale (f. eks. gips eller panel).

For å få lov å kle inn skorsteinen må det være en 20 mm luftspalte mellom nytt stålrør og skorsteinsvange. Stålrør tar liten plass i skorsteinen og derfor er det mulig å opprettholde et stort tverrsnitt i skorsteinen selv om det settes inn en stålforing. I systemet vi bruker inngår både stive stålrør og fleksible 2 lags stålrør, derfor kan stålforing også benyttes i skorsteiner som er skjeve/knekker på loftet. Stålrørene vi benytter er av høy kvalitet og er utført i rustfri syrefast stål. Systemet er utviklet til bruk for piperehabilitering.        

                                                               

 

Piperehabilitering med keramikk

Ved Bruk av keramiske foringsrør kan skorsteinen oppgraderes fra oppstillingsvilkår 1 til oppstillingsvilkår 3. Det vil si at etter rehabilitering er det lov å kle inn 2 sider på skorsteinen med brennbart materiale (som f eks gips).

Systemet vi bruker er godkjent for bruk til alle typer ildsteder og brensel. De keramiske rørene er brent ved 1300 grader, noe som gir det nye skorsteinsløpet evnen til å motstå veldig høye temperaturer som kan oppstå f eks. i forbindelse med sotbrann. Keramiske rør kan benyttes i alle typer skorsteiner, dog tar vi forbehold om at pipen skal være helt loddrett hvis denne løsningen skal benyttes.

 

                                                               Piperehab-med-keramikk.png

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×